Geographic Imager

Als kartografische kwaliteit er echt toe doet dient u de juiste hulmiddelen te gebruiken om de hoogste kwaliteit kaarten te produceren op een zo efficient mogelijke manier. Voor vector-data is MAPublisher een uitstekend hulpmiddel waarmee de kloof tussen GIS-data en de grafische wereld wordt overbrugd.

Maar wat als het gaat om raster-data? Hoe kunt u satellietbeelden en luchtfoto’s in een net zo vriendelijke omgeving transformeren en bewerken?

Geographic Imager 3.2 doet precies dat. Het biedt voor Adobe Photoshop een functionaliteit die te vergelijken is met wat MAPublisher biedt voor Adobe Illustrator en Macromedia FreeHand. U wordt op deze manier in staat gesteld de kracht van Photoshop toe te passen op ruimtelijke data.


Georefereren in Geographic Imager

Geographic Imager is een uitbreiding op de grote set opties die Adobe Photoshop zelf al biedt. Toegevoegd worden de gereedschappen en technieken om geogerefereede rasterbestanden (lucht- en satellietfoto’s, maar ook digitale terreinmodellen) in te lezen en te bewerken, te combineren en te transformeren. Dit alles werkt naadloos samen met de Photoshop opties zoals transparantie, croppen en de aanpassing van helderheid, contrast en kleurbalans. Daarnaast worden 3D formaten (Arc/Info ASCII Grid & Binary Grid, BIL, NITF, DEM USGS/CDED ASCII, Military Elevation Data / DTED, SDTS transfer en SRTM) en gecomprimeerde rasterformaten (ECW, JPEG 2000, MrSID, PCI EASI/PACE, SGI en BigTIFF) ondersteund.

Reliefschaduwering

Geographic Imager 3.2 biedt nu ook de mogelijkheid om hypsometrische tinten en reliefschaduwering in te stellen. Op deze manier kunt u uit digitale hoogtedata visueel aantrekkelijke kaarten maken.

Prijzen

Geographic Imager is beschikbaar in een aantal verschillende licentie-vormen. Neem contact op met Red Geographics om er achter te komen welke de beste is voor uw omgeving.

Voor meer informatie over Geographic Imager, en om in contact te komen met andere gebruikers, kunt u een bezoek brengen aan de Avenza forums.

Reacties zijn gesloten.