Visual Nature Studio/World Construction Set

Visual Nature Studio/World Construction Set

Visual Nature Studio (VNS) en World Construction Set (WCS) zijn pakketten voor het maken van landschapsvisualisaties (animaties en stilstaande beelden). Zowel foto-realistische weergaves op ooghoogte als complete wereldkaarten zijn mogelijk met VNS en WCS. Ze worden gebruikt voor een groot aantal toepassingen, van ruimtelijke planning tot ‘klassieke’ kartografie. Dankzij de extra Scene Express plugin kunnen projecten ook worden geĆ«xporteerd naar een aantal realtime 3D formaten, zoals VRML, Worldwind en Google Earth, maar ook 3D Nature’s eigen NatureView viewer.

VNS 3

Visual Nature Studio 3 biedt een groot aantal verbeteringen ten opzichte van versie 2. De meest in het oog springende zijn een gedeeltelijke herziening van de user interface, strakke effect-randen zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van hoge fractal depth waarden en phong shading.

Phong shading in VNS 3

Voorbeeld gerenderd in Visual Nature Studio 2 (links) en 3 (rechts). De phong shading in Visual Nature Studio 3 voorkomt een groot deel van de ruis in de afbeelding en maakt het resultaat mooier en rustiger.

Visual Nature Studio biedt meer GIS functionaliteit dan World Construction Set, maar ook o.a. een snellere generatie van terrein, ondersteuning voor coƶrdinaatsystemen en grote afbeeldingen. Een gedetailleerde lijst van verschillen tussen Visual Nature Studio en World Construction Set vindt u hier.

Visual Nature Studio, in combinatie met de Ultimate Earth dataset, is door Red Geographics gebruikt om de wandkaart voor Vincent Leermiddelen te produceren. Andere voorbeelden vindt u op de 3DNWorld pagina van Hans van der Maarel.

Prijzen

Voor meer informatie en een prijsopgaaf kunt u contact opnemen met Red Geographics.

Reacties zijn gesloten.