OpenStreetMap data downloaden via Trimble

Stappenplan OpenStreetMap data via Trimble

OpenStreetMap (OSM) is een gratis, open-source dataset met wereldwijde dekking waarmee stratenkaarten gemaakt kunnen worden. Via de standaard opties is de data echter niet gemakkelijk te verkrijgen als het om grotere gebieden gaat. Via Trimble, een commerciele dataleverancier, is het echter wel gemakkelijk. Dit stappenplan is geschreven voor gebruikers van MAPublisher, maar is natuurlijk ook geschikt voor gebruikers van andere pakketten.

  1. Registreer een account bij Trimble (https://market.trimbledata.com/#/register)
  2. Ga naar http://data.trimble.com/market/provider/OpenStreetMap.html, klik Shop
    OpenStreetMap Data Now en vervolgens Sign In om in te loggen.
  3. We gaan nu het gebied bepalen wat we willen downloaden. Zoom en pan naar het gebied in kwestie. Gebruik het polygoon-tool om een vlak te tekenen, of upload een KML of KMZ die je in Google Earth (of MAPublisher) gemaakt hebt. Kies vervolgens een projectie (aangeraden wordt om Native of WGS84 te gebruiken), een bestandsformaat (de meest voor de hand liggende optie met het oog op gebruik in MAPublisher is Shapefile) en eventueel welke lagen je wilt downloaden.Screen Shot 2017-04-03 at 15.11.40
  4. Klik Order om deze bestelling aan het winkelmandje toe te voegen.
  5. Herhaal stap drie als je in een keer meerdere downloads wil doen.
  6. Klik op Cart of View Cart en plaats de bestelling.

Na enige tijd ontvangt u een mailtje met bevestiging van de bestelling en een tweede mailtje met bevestiging dat de download klaar staat. Door weer in te loggen op het Trimble account kan de data gedownload worden (Account -> My Orders).

De data wordt gezipt aangeleverd, na het uitpakken is ze te importeren in MAPublisher.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.